Literatuur

Body Logics

‘Zonder abstractievermogen kun je niet verlicht worden’
Om jezelf beter te leren kennen, is het noodzakelijk jezelf te leren begrijpen. Te leren begrijpen dat de eigenschappen van jouw lichaam niet alleen worden bepaald door de generaties voor jou, maar tevens door de voedselpatronen van je moeder in de seizoenen dat jij in de baarmoeder zat.
Met de inzichten uit dit boek zal jij jezelf en de ander beter gaan begrijpen, waardoor je beter met jezelf en de ander kunt communiceren. Je leert hoe je beter kunt dienen. Ook hoe je beter kun verkopen.
Dit boek laat met logische evolutionaire verklaringen zien waarom sommige mensen in aanleg intelligenter zijn en anderen emotioneel meer diepgang lijken te hebben. En bovenal, dat er geen goed of fout is. Hoe het kan dat sommigen daadkrachtiger en innovatiever zijn en anderen niet vooruit lijken te komen? Bodylogics leert je hoe je het beste uit haalt uit het leven dat je hebt gekregen en hoe je je talenten het beste kunt uitvergroten.

De Vuurloper

Dit meer dan fantastische boek “”de Vuurloper “”schreef ik meteen nadat ik terug kwam van Tony Robbins.

Ik ontmoette Tony voor t eerst op zijn UPW in LA 5 december 1986, daar commiteerde ik mij tot deelname NLP Certification Professional  juli 1987 Palm dessert!  Twee weken,  dagelijks van 10 uur sochtend tot de volgende ochtend drie uur. Leren, oefenen, leren , therapien en oefenen. De laatste drie dagen werden we los gelaten  met een appel en een dime voor t geval je in nood moest bellen. ( er bestonden nog geen I Phones) Na deze certificering was ik een NLP beest en vergat in Nederland  RAPPORT te maken. Januari 1988 belde ik met Tony en vroeg of ik hem mocht modelleren. Dat mocht en ik bleef tot augustus bij hem, ik sloot deze modelling periode af als  headtrainer Certification Austin Texas. Dit boek verteld mijn reis hoe ik tot NLP professional werd. En geeft als eerste in Europa uitleg wat NLP is en heel belangrijk hoe je deze technieken METEEN toepasbaar kunt maken in jouw leven. Sinds verschijnen meer dan 295.000 exemplaren verkocht.

Somatology

Hoe is het mogelijk dat de een succesvol is en de ander stevig aan de weg timmert maar kennelijk niet verder komt? Hoe komt het dat de een actief en ondernemend is en de ander flegmatiek? Is het een kwestie van opvoeding, omgeving, opgevangen impulsen of speelt karakter hierin een grote rol? En verraadt ons uiterlijk ons innerlijk?

Na vijf jaar intense studie in Duitsland – geeft Emile in zijn lang verwachte nieuwe boek – in heldere bewoordingen uit wat Somatology, leer van je lichaam, eigenlijk inhoudt.
Somatology maakt duidelijk wat jou en de ander beweegt, opdat je de zelfkennis en de wetenschap eruit kunt halen en ontdekt wat jouw talenten en wat de talenten van anderen of jouw of mogelijke tekortkomingen van een ander zijn. Laat je verrassen en laat je overdonderen met deze kennis, je zult vanaf nu nimmer meer een persoon aankijken zoals je voorheen deed. Het zal je verrijken en er voor zorgen dat je voor minder raadselen komt te staan in je ontmoeting met mensen.
Somatology gaat over wie je bent en niet over je gedrag!

Het Geheim in Jezelf

Wat mijn hele leven geïntrigeerd heeft is, wat het verschil maakt tussen mensen die succesvol zijn en mensen waar het maar niet bij wil lukken. En na een lange tijd ben ik tot de conclusie gekomen dat het maar aan één ding kan liggen en dat is daadkracht. Dat mensen doelen nodig hebben, zichzelf in een bepaalde stemming kunnen brengen een daadkrachtig op kunnen treden. Dat heb ik veertig jaar onderzocht en de laatste jaren gedoceerd. Regelmatig komt het beeld naar boven waarbij ik als jongetje van zes jaar aan mijn vader vroeg : “Pappa, wat is nu eigenlijk het verschil tussen iemand die het maakt en iemand die mislukt. Daarbij moest ik toen denken aan de dochter van mevrouw Hagen, een altijd beschonken prostituee, die trouwde met een nette arbeider waar mee ze heel gelukkig was. Ook moest ik denken aan Robert Nap, zoon van een internist, een gepromoveerd aan de Universiteit. Hij had alles gekregen wat “noodzakelijk”was om succesvol te worden. Toch belandde Robert Nap uiteindelijk in de goot en kwam er nooit meer uit. Toen ik deze vraag aan mijn vader stelde was zijn antwoord: “ dat is Gods wil”. Door dat antwoord ben ik alleen maar nieuwsgieriger geworden.

Hoe vind ik mijn Lief?

Je hebt een prachtige woning, een schitterende baan, een goed salaris en je kunt doen wat je wilt. Dat is heel mooi. Maar je geniet van dat alles vooral alleen. De maatschappij is veranderd. Trouwen doe je niet meer als je jong bent. Kinderen neem je pas op latere leeftijd. Je hebt nu immers de kans om carrière te maken. Je bent onafhankelijk van iedereen. In plaats van dat het een probleem is, is het de uitdaging om daarin de balans te vinden.
Dan komt er een partner en die gooit je hele leven weer overhoop. En dat is direct ook het probleem. Je moet weer wennen aan een ander om je heen. Weer moet je het evenwicht vinden. In de verliefdheidsfase gaat dat prima. Maar als de eerste vlinders zijn uitgevlogen blijkt het ook wel eens erg lastig. Je partner wil veel meer dan jij wilt en ook te snel. Je bent gewend aan je leventje en je hebt eigenlijk niemand nodig, vooral niet iemand die zich met jouw zaken bemoeit. Hoe vind je dan de goede partner.
Emile Ratelband legt uit wat je moet doen om de juiste partner te vinden. Hij vertelt waarom de situatie anders is dan bij andere generaties. Er zijn nu meer alleenstaanden dan ooit tevoren. Ratelband verklaart aan de hand van sociale gebeurtenissen waarom dat zo is. Hij vertelt wat je kunt doen om de juiste partner te boeien en geboeid (let op het woord) te houden. Hij legt uit hoe je je vrijheid behoudt terwijl je toch liefde, aandacht, genegenheid en waardering van je lief krijgt. ‘Hoe vind ik mijn lief’ is ook een handboek voor het krijgen en houden voor een relatie anno 2000. Emile Ratelband geeft aan dat je veel erbij kunt krijgen zonder veel op te geven.

EHBO Emile's hulp bij ongelukken

Dit boek gaat over jou, je vrienden, je vriendinnen en over je ouders. Dat zijn – als het goed is – de meest belangrijke mensen in jouw wereld. Alles wat ons overkomt, heeft alleen maar de betekenis die wij eraan geven. Het leven bestaat helaas niet alleen maar hoogtepunten. Maar… ook niet alleen maar uit dieptepunten.

Ouderen willen altijd gelukkig zijn, maar ja… ouderen zijn dan ook ontzettend dom. Je kunt niet altijd gelukkig zijn. Wel kun je proberen om een staat van tevredenheid te creëren. Door tevreden te zijn met datgene wat je overkomt, met datgene wat je hebt, met datgene wie jij bent en met dat gene wat je krijgt en geeft. Jij bent het centrum van het universum en jij bent het centrum van jouw wereld. Het gaat maar om een ding en dat is: dat jij je goed voelt en dus tevreden bent. Af en toe zul je uitschieters beleven van geluk. Pas dan kun je wegzinken in opperste staat van verrukking. En dan pas ben je blij, zit je vol met ideeën, zit je vol met humor, ben je creatief en ken je geen schaamte. Dan pas ben je een ‘vrij mens’, zoals ik dat noem. Ik denk dat dá t het hoogste goed is dat mensen kunnen bereiken.

Meer Literatuur

Eindelijk had liefde een naam

Drie maanden na het overlijden van zijn Gitta komt Ratelband met een zeer persoonlijk boek over hun lief en leed en de manier waarop zij hem veranderd heeft. Hierin verteld hij op meeslepende wijze het verhaal over hun ontmoeting, het verloop van de relatie, de ruzies, haar Brabantse humor, de ebolareis, achter de schermen bij jouw vrouw mijn vrouw, het onwezenlijke einde en hoe hij de draad weer oppakt. ‘Ik heb maar drie mannen in mijn leven. Pieterkoen, Eddy en jij.”
Ratelband is zelfs zo openhartig dat de smsjes van de laatste uren voor Gitta’s dood in het boek te vinden zijn.
” Het is nu donderdagavond. Precies één week en één dag geleden dat ik haar voor het laatst heb gezien, haar een kus heb gegeven en nog tegen haar zei: ”Ik ben maandagavond thuis. Geniet jij nou maar en rust lekker uit.”
En nu is ze dood! Ik moet steeds denken aan de nabestaanden van vlucht MH17 afgelopen jaar. Dat zij afscheid hadden genomen van hun geliefde maar dat zij hen nooit meer zullen zien!
Ik Gitta vanavond wel…”
De volledige opbrengst van het boek gaat naar de Hartstichting.

Ratelband Research Institute

Live a healthier, wealthier, more fulfilling, passionate, and purposeful life.

Ratelkrant positieve nieuwsbrief

Schrijf je in en blijf op de hoogte!

Neem contact met ons op

Laat een bericht achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.     Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief

    En blijf op de hoogte!

    Kans maken op een gesigneerd boek?

    Volg ons dan op Social Media en stuur ons een berichtje waarom jij dat boek verdient. Je maakt dan ook kans op een gratis 1 op 1 coaching sessie.